fem escola
Cantània, 25è aniversari


L'any 1989 el projecte Cantània de l'Auditori va començar amb nou escoles de primària. Han passat vint-i-cinc anys i Cantània ha crescut i s'ha fet gran, tan gran que actualment hi participen cada any uns 40.000 nens de tot Catalunya i també es canta a l'estranger en altres llengües.

Com ens expliquen al seu web, Cantània és “una activitat amb diverses fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l’alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tan des de l’organització com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva a l’acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per tots”

Els alumnes de 5è de primària de la nostra escola hi participen cada any, aquesta vegada amb una cantata que s'afegeix als actes de celebració del 1714, titulada 'Rambla Llibertat', amb text de Marc Rosich, música d'Albert Carbonell i direcció musical de Josep Prats.
'Rambla Llibertat' és un cant a la llibertat i a la convivència de tots els pobles. En aquesta rambla hi trobem ritmes d'arreu del món que es combinen amb unes lletres evocadores dels valors humans i de la història de cada poble.

Els familiars que vam poder viure en directe el concert que van fer els nostres alumnes de 5è el passat 12 de maig, ens vam emocionar durant una hora de música interpretada per uns set-cents nens alhora, amb unes coreografies molt originals, alegres i plenes de colors. L'enhorabona a tots, alumnes i mestres, per la bona feina que heu fet i el resultat d'aquest concert memorable dels vint-i-cinc anys de Cantània.

 


Eulàlia Vilaplana, mare de la Nina de 5è A