fem escola
Un any com a delegada

Durant la primera reunió de pares i mares es va formular la pregunta: qui vol ser delegat/da? Ningú responia... aquest seria l’únic any que, per la meva condició d’embarassada, podria disposar de més temps del habitual, i per tant, si volia col·laborar amb l’escola era l’any ideal per a fer de delegada... I així ho vaig fer, m’hi vaig presentar juntament amb una altre mare.

L’experiència ha estat sorprenentment enriquidora...

1. Perquè el simple fet de ser delegada et fa mantenir major relació amb la metre, sovint per a fer demandes de la dinàmica escolar (tot i que sovint amb molt poca anticipació de les activitats).

2. Perquè permet una major relació amb les famílies. Sovint les famílies es dirigien a nosaltres per a fer propostes o preguntes que sorgien de les diferents activitats realitzades, convertint-nos en un nexe entre l’escola i la família.

Però no és or tot el que llueix... sovint hem hagut d’estar pendents de la gent per tal de que arribés la informació, o hem hagut de cobrir nosaltres mateixes la demanda de l’escola per manca de flexibilitat laboral per part de la resta de les famílies...

3. Gràcies a l’AMPA, que ens enviava l’acta de les reunions que ens permetia assabentar-nos així de les diferents qüestions que es tractaven en relació a l’escola.

Aquest per a mi ha estat un punt important com a delegada, ja que m’ha fet reflexionar sobre si hi ha accés directe a aquetes actes... i després de molt buscar... sí..., les actes son públiques (ho dic amb el cap baix, doncs fins ara no havia tingut necessitat de conèixer i buscar si es penjaven les actes,...) però per algun motiu que desconec, no puc accedir a totes amb facilitat. És una lectura força interessant que ens posa al dia del que succeeix al voltant de les jornades dels nostres fills/es. Està bé anar a fer un cop d’ull de tant en tant.

Bé, a mi poc em queda de temps com a delegada, però m’ha agradat haver viscut l’experiència, tant per a mi, com per al meu fill, que en tot moment ha vist una comunicació directa amb qualsevol membre de la comunitat educativa.

Espero que l’any vinent durant la reunió de grup us recordeu d’alguna d’aquestes paraules, i amb fermesa, us presenteu com a nou delegats i ho gaudiu tant com jo ho he fet aquest any.

Mireia Carreras, membre de la Comissió de Delegats.