fem escola
Mengen però no son sardines

Una de les coses que sempre ha preocupat als pares de l’escola són les dimensions dels nostres patis. Petitíssims per a tants alumnes. I com s’ho fan al pati del migdia? I com ho aprofiten? Són dues hores i mitja, molts nens, molt pocs metres quadrats i mooolta estona d’esbarjo.

Més d’un es preguntarà: "És el pati una autèntica llauna de sardines?"

KEEP CALM!!! Els "nostres" monitors de menjador ho tenen controlat.

Preparen tallers, activitats dirigides, jocs de taula, música i dinàmiques on cada nen o nena decideix si vol participar o no.

Els dos torns de menjador eviten les aglomeracions. I que els d’infantil mengin a les seves respectives classes ajuda a organitzar-se i a dinar amb pau i tranquil·litat.

Però alerta! Aquesta organització pot portar conseqüències. A tots nivells.

Famílies de P3, P4 i P5. Ja podeu portar els vostres petits a la bolera. Però si us foten una pallissa no us sorprengueu. Al pati juguen a bitlles i són unes màquines dels strike i dels spare. I si per alguna cosa insisteixen en veure les retransmissions televisives de moto GP, tampoc us estranyi. És per agafar les estratègies dels pilots i aplicar-les amb les motos del pati de l’hort.

Els de primària tampoc es queden curts.

S’ha acabat això de deixar-se guanyar als partidets que munteu amb ells els caps de setmana. Perquè per moltes activitats que es proposin el futbol segueix sent l’esport rei. No sé si ens retiraran com un Messi o un Ronaldo, però la lliga que fan amb equips on es barregen 1r, 2n i 3r és tant o més emocionant com la pròpia Lliga de Primera Divisió.

Per no deixar de banda els espectaculars jocs de malabars, les exitoses partides de mata-conills, la mini discoteca i les seves gogós o les impressionants jugades de la nova generació de Paus Gasols.

I atenció amb els més grans!!!. 4ts, 5ès i 6ès us poden deixar amb la boca oberta. L’any passat se’ls hi van proposar un parell de dies d’estudi. Doncs no us ho creureu: aquest any han estat ells mateixos els que han demanat un dia més per fer estudi!! Res de pati!. Estudi!!! L’aula de ciències està ben plena de nens i nenes fent colzes o enganxats a les fitxes de deures*

( *) Recordeu aquesta dada quan els "matxaqueu" amb temes de maduresa i responsabilitat. Aquest jovent mai deixa de sorprendre’ns!

Ara bé, també us diré que molts d’ells no es poden resistir a l’activitat Top Ten de l’any: el Playback. El gimnàs passa a ser un autèntic escenari on grups i solistes canten, ballen, mostren les seves coreografies i triomfen setmana rere setmana, com les autèntiques estrelles.

Conclusió de Matemàtica Pura:

Espais que no són els propis patis

+ Activitats dirigides on es concentren els alumnes

-----------------------------------------------------------------------------

= Diversió, Entreteniment i Bon Rotllo!

Això de d’estar com sardines en una llauna, ha passat a la història!

 

Pat Ventura, membre de la Comissió de Menjador.