fem escola
Editorial - 10 ANYS ... 5 MINUTS

Bona dècada a tots ...Mandala

Quan vam començar a preparar aquesta revista, va sorgir la idea de recollir el discurs que el President de l’AMPA havia fet en la festa dels 10 anys d’història de l’Escola...

Clar que, els que hi eren presents aquell dia, em van suggerir que una breu introducció seria més que suficient...

I els hi dono tota la raó !!!

Primer de tot, dir-vos que va fer molt de goig veure tanta gent gaudint d'aquest dia de festa i alegria a la nostra Escola. No puc sinó agrair el vostre entusiasme amb totes les activitats, la vostra comprensió en aquells detalls que no sempre acaben de sortir com tots esperem i les vostres ganes de passar-ho bé i fer d'aquella festa i aniversari, un dia ben rodó – i sense pluja –

Tot va començar ara fa deu anys, als barracons del carrer Marina...

Un somni de molts finalment convertit en realitat, amb moltes hores dedicades abans de que cap nen o nena entrés per la porta el primer dia. Un projecte sense llibres, amb els famosos racons, la petita roda molts cops explicada pels nostres fills i tantes d'altres coses ... I amb l'excel·lència per bandera!!!

Any rere any, però, aquesta Comunitat Educativa ha anat reforçant un projecte excepcional, per tal de fer de la nostra Escola un referent en matèria d'educació. La línia escollida comporta una forta implicació per part del professorat, alumnes i especialment de les famílies, doncs el model així ho exigeix .

Gràcies David . Gràcies Susana. Gràcies Reyes .

Gràcies pel vostre esforç, lideratge, dedicació i passió per l’escola i el projecte, doncs sense tot plegat hauria estat impossible situar l’escola al seu alt nivell actual.

Estem vivint anys molt complicats, amb fortes retallades en drets socials mai vistos anteriorment, mirem on mirem. En aquest context, no vull oblidar que el passat dia 22 de Maig el Consell Escolar, màxim òrgan de govern de l’Escola, es va declarar insubmís davant la llei Wert (LOMCE ), per entendre que aquesta llei ataca el model d’immersió lingüística vigent des de la democràcia, atempta el dret de participació de famílies, alumnes i professorat en el govern del centre, canvia de manera radical els criteris pel concert de centres educatius, rescabala competències sobre currículums , etc ...

Aquest any però, acomiadem a la promoció que va canviar els barracons del carrer Marina per l’edifici actual. Un edifici “singular”, amb passadissos i patis molt estrets, però sense cap mena de dubte, els més alegres i millors decorats!!! Mireu la darrera incorporació, el mural dels 10 anys a l’entrada del gimnàs !!!

Un edifici on, MIRACLE !!!, després de set anys, ja no hi plou !!! I on gràcies a la pressió de tots, aquest mes de maig finalment s’ha traslladat la parada de l’autobús al davant de l’estació. Ja podem obrir les finestres !!!

Un edifici guardonat amb molts premis arquitectònics, però cap d’ells comparable amb la recompensa de veure la formació pedagògica i humana que els nostres nens i nenes tenen quan acaben l'escola.

Si aquestes parets parlessin, ens explicarien mil històries, deu mil rialles, milions d'il·lusions i incomptables hores emprades en l'educació dels nostres fills, que comencem a formar a casa, però que juntament amb l'escola, fem que creixin cada dia més com a homenets i donetes, que no és poc en aquests moments !!!

Aquesta és una AMPA molt participativa, implicada i pro-activa, que té la voluntat de compartir amb l'escola el compromís, l'empenta i les idees per acompanyar en el viatge de creixement i aprenentatge dels nostres fills .

Aquest viatge el fem entre tots amb la millor de les voluntats, i amb molts de vosaltres ens ha dut a una amistat personal que de per si compensa tota la dedicació i esforç emprats. Us animo a participar-hi encara més !!!

Vull aturar-me a fer un reconeixement especial i explícit, dins de l’AMPA, als pares i mares que estan o han estat representants del Consell Escolar, secretaris tresorers, membres de la Junta i a tots els associats de l’AMPA en general. Gràcies a tots !!!

I un reconeixement encara més explícit per a la Mònica, en Paco, en Miquel Àngel, en Pep i l’ Ignasi , ex-presidents de l’Ampa. Sense el vostre lideratge, empenta i il·lusió tot hauria estat infinitament més complicat.

Finalment , no voldria deixar de fer un reconeixement especial per a el professorat i monitoratge que dediquen temps, ganes, esforç, paciència  - i una estima a prova de bombes - amb els nostres fills. Un reconeixement i us agraïment de tot cor en nom de tots els pares i mares la vostra feina, que valorem moltíssim ( i alguns per TRIPLICAT ... ).

Traslladar-vos finalment el desig de seguir treballant de forma conjunta famílies i mestres en l’educació dels nostres fills i filles, i que permeti que aviat ens tornem a trobar per celebrar els 20 anys de la nostra Escola.

I l’editorial dels 20 anys ... que l’escriguin els nostres nens !!!

 

Àlex Saballs i Bruell, president de l’AMPA Fort Pienc.

p